duminică, 15 aprilie 2012

Coşuleţul cu ouă şi urări de Paşte...

În această perioadă a Paştilor le dedic o frumoasă felicitare tuturor prietenilor naturii - care au curiozitatea de a citi acest blog - dar şi prietenilor personali - care îmi fac bucuria de a poposi din când în când pe aici. Aceasta este o felicitare vizuală care, prin colorit şi simbolistică, sper să bucure ochiul şi să lumineze sufletul.

N-am să ascund faptul că mă bucur ca un copil pentru că am realizat această fotografie şi că prin intermediul acestei imagini vreau să transmit un mesaj.

Printre altele, vreau să arăt cât de frumoase (şi sănătoase!) pot fi ouăle vopsite natural, cu plante, fără a folosi deloc vopseaua chimică.

Vreau să arăt că se pot face aranjamente interesante folosind doar câteva ouă vopsite, o floare, un coşuleţ nou, cumpărat din piaţă, un şerveţel vechi lucrat pe etamină şi alte câteva obiecte mici dar cu o puternică valoare simbolică şi sentimentală, pe care le poţi găsi prin casă.

Şi vreau să sper că măcar acum, de Paşte, vom simţi că noul şi vechiul pot coexista şi că domenii pe care unii oameni tind să le perceapă ca fiind dezbinate, străine unele de altele, în realitate sunt convergente şi se sprijină reciproc...





marți, 10 aprilie 2012

Feţele urâte ale primăverii...

Dacă în postarea anterioară am văzut partea luminoasă a realităţii înconjurătoare, în acesta facem cunoştinţă cu "inteligenţa" lui Homo Sapiens... Nu insist prea mult asupra acestui lucru. Şi de data aceasta, las imaginile să vorbească.

Iată cum arată feţele primăverii din parcurile şi străzile noastre.


Primăvara de plastic...
Foto 1 - Primăvara de plastic...

Primăvara de sticlă...
Foto 2 - Primăvara de sticlă...

Primăvara de hârtie...
Foto 3 - Primăvara de hârtie...

Apa batjocorită.
Foto 4 - Apa batjocorită.

Parc cu "autoservire"
Foto 5 - Parc cu "autoservire".

Un "deştept" a pus paharele de plastic în pom!
Foto 6 - Un "deştept" a pus paharele de plastic în pom!

...În condiţiile în care coşul de gunoi era la nici doi metri distanţă!
Foto 7 - ...În condiţiile în care coşul de gunoi era la nici doi metri distanţă!

Poftă bună!
Foto 8 - Poftă bună!

"Cumpăr aur"... că educaţie am destulă!
Foto 9 - "Cumpăr aur"... că educaţie am destulă!

luni, 9 aprilie 2012

Pledoarie vizuală pentru plimbările prin parc...

În ciuda capriciilor meteorologice, primăvara şi-a intrat de mult în drepturi. Soarele surâde printre ramuri, vărfurile copacilor sunt învăluite de trilurile păsărilor iar seva se strecoară pe sub scoarţă în chip nevăzut.

Să ieşim, deci, în parc sau la pădure pentru a ne reîncărca sufleteşte şi a citi poveştile ce ne ies în cale...

Abia văzute valuri susurând între maluri...
Foto 1 - Abia văzute valuri susurând în maluri...

Un copac frânt de furtuna de anul trecut
Foto 2 - Un copac (în)frânt de furtuna de anul trecut.

Acelaşi copac, aceeaşi furtună...
Foto 3 - Acelaşi copac, aceeaşi furtună...

Deşteptarea de primăvară.
Foto 4 - Deşteptarea de primăvară.

Calea vieţii te aşteaptă, te îmbie...
Foto 5 - Calea vieţii te aşteaptă, te îmbie...

Voinicii prefăcuţi în arbori...
Foto 6 - Voinicii prefăcuţi în arbori...

O fi fermecat el oare?
Foto 7 - O fi fermecat el, oare?

A fost odată un copac...
Foto 8 - A fost odată un copac...

Cicatrici lăsate de futună.
Foto 9 - Cicatrici lăsate de furtună.

Duo...
Foto 10 - Duo...

Copaci alergând spre locul de întâlnire...
Foto 11 - Copaci alergând spre locul de întâlnire...

Gândurile cuminţi ale apei...
Foto 12 - Gândurile cuminţi ale apei...

Un copac rănit îmbrăţişând soarele...
Foto 13 - Un copac rănit îmbrăţişând soarele...


Soarele oglindindu-se în copaci...
Foto 14  - Soarele oglindindu-se în copaci...

Foişor
Foto 15 - Foişor

Cearta dintre fraţi...
Foto 16 - Cearta dintre fraţi...

Copacul cu "guriţă de iepuraş din desene".
Foto 17 - Copacul cu "guriţă de iepuraş din desene".

Cuibul din ceruri...
Foto 18 - Cuibul din ceruri...

Maiestuozitate...
Foto 19 - Maiestuozitate...

Fântâna tinereţii...
Foto 20 - Fântâna tinereţii...

Fotografiile au fost făcute în "Parcul Constantin Poroineanu" din Caracal, judeţul Olt în data de 19 martie 2012.


duminică, 8 aprilie 2012

Urare de Florii

Vaza cu flori de Florii


La mulţi ani tuturor celor ce poartă nume... vegetale!

Reînflorire...

Camp cu flori de untisor - imagine din parcul din Caracal
În mod inevitabil, soarta unui blog o urmează cumva pe cea a persoanelor care-i semnează rândurile. Şi cum în majoritatea cazurilor, în spatele unui blog se află un singur autor, este lesne de înţeles că toate suişurile şi coborâşurile din viaţa "offline" a acestuia se resimt şi în existenţa online.

Blogul Activistul Verde nu face excepţie. Fiind un "one man blog" el a avut zile mai bune şi mai rele, zile de postări intense şi perioade de muţenie totală.

De altfel, vizitatorii mai vechi ai blogului au observat că au fost mai multe încercări de resuscitare a acestuia, neurmate, din păcate, de articolele promise. Lipsa unei conexiuni sigure şi permanente la net, PC-ul slab, problemele personale, toate acestea au fost un obstacol mult prea copleşitor pentru a putea fi învinse uşor.

Din fericire, în această primăvară, odată cu Floriile au înflorit noi speranţe. După o lungă perioadă de frământări, de opintiri şi poticneli, blogul a reînviat sub o înfăţişare, să sperăm, mai bună. Fără a vă plictisi prea mult, o relatare succintă a schimbărilor este necesară pentru a-i lămuri atât pe vechii prieteni ai blogului cât şi pe cei care abia acum îl descoperă.

În primul rând, blogul Activistul Verde şi-a schimbat platforma. Acest lucru a fost necesar pentru că, vechea şi mult iubita platformă weblog.ro a fost năpădită de "gândaci virtuali" foarte supărători, peste care - culmea ironiei! - se strâng o puzderie de reclame de tot felul. Cum activitatea de blogăr acolo a devenit practic imposibilă, cu tot regretul, mutarea blogului de pe weblog.ro (bazată pe wordpress), pe cea de blogspot.com a devenit imperios necesară. Povestea, plină de peripeţii a acestei mutări, va fi probabil subiectul unei postări viitoare.

În al doilea rând, blogul îşi va îmbogăţi conţinutul cu materiale originale. Nu voi insista prea mult asupra acestei afirmaţii - blogul va "vorbi" de la sine. Spun numai că voi publica unele materiale pe care plănuiesc de multă vreme să le dau pe apa internetului. Unele vor fi postate în zilele următoare, iar altele, vor mai avea de aşteptat până le va veni vremea.

În ceea ce priveşte mesajul blogului, acesta se va nuanţa. După cum se vede, el este unul ecologist. Ecologia însă, fiind o disciplină ştiinţifică, era inevitabil ca aceasta să-i împrumute blogului ceva din stilul ei obiectiv şi impersonal de a vedea lucrurile. Dar ecologia este şi un adevărat modus vivendi, ba chiar unul foarte fermecător şi plin de încercări. De aceea, pe alocuri, voi lăsa tonul impersonal la o parte şi îi voi permite blogului să respire "la subiectiv" pentru că numai experinţele personale sunt cu adevărat cele care conving şi îmbogăţesc atât pe cel care le trăieşte cât şi pe cei cărora le sunt împărtăşite.

 Sunt conştientă de faptul că limba română folosită în postările anterioare "scârţâie" pe alocuri, şi voi încerca să remediez problema acolo unde e mare nevoie. În primul rând, postările făcute de pe un PC foarte lent, cu o conexiune capricioasă, ori cele aruncate "din fugă", de la o sală de net sau de la computerul câte unui prieten, fără a avea răgazul necesar reflectării şi corectării, şi-au lăsat "amprenta" în ultimele texte.

Pe de altă parte, mărturisesc că atunci când - după o foarte lungă perioadă - am recitit postările mai vechi, m-am îngrozit de cât de anglicizată era limba română pe care am folosit-o. Din fericire, lunga mea absenţă de pe internet, deşi chinuitoare pentru internaut, a fost benefică pentru blogăr, pentru că m-a forţat să mă reîntorc la cărţile mai vechi din biblioteca proprie, şi anume cărţile scrise şi traduse înainte de '89, pe vremea când limba română nu era încă maltratată.

În mare, cam asta ar fi de spus deocamdată. Restul, se va adăuga pe parcurs. Le mulţumesc tuturor pentru îngăduinţă...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii pe Facebook