marți, 20 martie 2007

Petiţie pentru copiii României




Campania "Save Romanian Children" - Salvaţii Copiii României - este redactată în limba engleză şi se adresează preşedintelui Romaniei Traian Băsescu. Se pare că a fost iniţiată de o americancă după vizionarea imaginilor prezentate la TV în cursul anului trecut (cele în care apăreau abuzurile din centrele de îngrijire şi plasament din Romania).
Într-o traducere liberă petiţia sună cam aşa:
Stimate Domnule Preşedinte Traian Băsescu,
Noi, semnatarii acestei petiţii, mânaţi de compasiune vă cerem ca în calitatea dumneavoastră de Preşedinte al României să luaţi măsuri solide pentru asigurarea calificarii necesare a personalului medical ce lucrează în centrele de plasament pentru ca aceştia să ofere copiilor îngrijirea de care au atata nevoie. 
De asemenea, este necesară iniţierea de programe pentru a muta aceşti copii din clădirile deplorabile în care se află, şi a-i adăposti în centre mult mai civilizate în ceea ce priveşte igiena. 
Suntem de acord că guvernul dumneavoastră a făcut deja paşi importanţi în acesată direcţie, totuşi aceşti copii îndură suferinţe care într-o ţară civilizată sunt cu totul condamnabile. 
De asemenea vă rugăm să realizaţi un sistem de monitorizare şi control a actului de îngrijire şi să asiguraţi standarde de îngrijire prin intermediul   măsurilor educaţionale. 
Vă rog să aveţi grijă de copiii României. Astfel încât aceştia să nu mai reprezinte un GUNOI BIOLOGIC cum au fost aceştia numiţi în raportul din data de 10 mai 2006. 
Vă mulţumesc, cu respect,
...

De observat că majoritatea semnatarilor sunt americani... Oare până când vom lăsa în seama altora sarcina de a ne rezolva problemele?
Această petiţie este valabilă până la 5-11-2007.
Da-ţi clic aici pentru a semna această petiţie.

Sau copiaţi linkul:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salut prietene verde!

Eşti binevenit să comentezi despre cele verzi şi cele uscate din zona eco românească şi internaţională.

Lauda - câtă vreme nu e periere - dar şi critica - dacă nu vine să desfiinţeze - sunt binevenite.

Nu se va accepta însă poluarea cu spam şi intervenţiile necivilizate.

Mulţumim de înţelegere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii pe Facebook