luni, 26 martie 2007

Protest: Procter & Gamble face experimente pe animale!


Organizaţia Uncaged din Marea Britanie care militează pentru protejarea drepturilor animalelor a lansat o petiţie internaţională - mai exact un protest - prin care urmăreşte boicotarea companiei Procter & Gamble până când aceasta va renunţa la experimentele pe animale.

Potrivit organizaţiei In Defense of Animals (campania Pandgkills.com) în laboratoarele P&G mii de animale - iepuri,  hamsteri, porcuşori de Guineea, etc - devin victimele unor experimente dureroase şi inutile.


Aceste experimente sunt dureroase pentru că "oamenii de ştiinţă" ai respectivei companii nu fac nici mai mult nici mai puţin decât să aplice substanţe chimice concentrate pe pielea ori de-a dreptul în ochii animalelor. Toate aceste experimente se fac pe viu, fără a li se administra animalelor sedative.


Aceste experimente sunt inutile cu atât mai mult cu cât există alternative mult mai etice şi mai economice care nu presupun testarea pe animale. Aceste alternative constau în principal în: folosirea culturilor de celule, a ţesutului corneal păstrat în băncile de organe sau chiar folosirea modelelor computerizate.

Astfel de metode etice sunt folosite deja pretutindeni în lume de sute de companii similare. Însă Procter & Gamble preferă să bage banii în publicitate în loc să-i investească în adevărata cercetare.


Sau,  mergi direct la pagina de feedback a P&G pentru a-ţi exprima opinia. În acesta caz, va trebui să-ţi compui singur textul în engleză dar te poţi inspira din modelul pus la dispoziţie de Uncaged.


Numele petiţiei:

"Pledge to Boycott Procter & Gamble Products Until They Cease Testing On Animals"

Numele campaniei:

"Pandgkills.com"

3 comentarii:

  1. eu boicotez de ani de zile produsele p&g pe motivul asta. chit ca nu semnifica nimic protestul meu, faptul ca eu nu le cumpar produsele. semnifica insa pentru mine.
    desi e tare greu, pentru ca brandul asta e o palarie pentru multe produse si adesea numele p&g e trecut cu litere mici-mici undeva in josul unei etichete puchinoase...

    RăspundețiȘtergere
  2. He who commits injustice is ever made more wretched than he who suffers it.
    Quotation of Plato

    RăspundețiȘtergere
  3. Ba semnifică ceva, şi nu doar pentru tine. Să fii sigur de asta!

    Chiar dacă ţie ţi se pare că e doar o picătură într-un ocean. Ai sentimentul acesta mai ales pentru că te crezi izolat. Dar sunt comunităţi întregi de oameni care împărtăşesc astfel de idealuri. Cred că voi posta ceva pe tema asta, pentru că văd că este nevoie... findcă şi factorul psihologic îşi are importanţa lui.

    Astfel de întrebări îmi puneam şi eu cândva, dar o serie de întâmplări, pe care n-are rost să le povestesc aici, mi-au arătat că orice gest al nostru, - chiar dacă noi îi subapreciem importanţa - are puterea de a schimba ceva. Chiar dacă noi ne îndoim de această putere.

    Mulţumesc pentru pont - nu ştiam că P&G practică "brandul mascat". Nici nu m-aş fi aşteptat. Cine s-ar fi gândit că o companie cu un asemenea prestigiu ar putea evita să-şi arate numele pe eticheta produselor?!

    O să mă mai documentez... Dar drept să-ţi spun, până acum n-am observat nimic deosebit, deşi sunt o înrăită "cititoare" a etichetelor.





    RăspundețiȘtergere

Salut prietene verde!

Eşti binevenit să comentezi despre cele verzi şi cele uscate din zona eco românească şi internaţională.

Lauda - câtă vreme nu e periere - dar şi critica - dacă nu vine să desfiinţeze - sunt binevenite.

Nu se va accepta însă poluarea cu spam şi intervenţiile necivilizate.

Mulţumim de înţelegere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii pe Facebook